Emlak Yönetim AŞ’ye bağlı İç Anadolu Bölgesi site çalışanlarına yönelik Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) eğitimi düzenlendi.

Emlak Yönetim AŞ tarafından Ankara’da gerçekleştirilen eğitimde 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” kapsamında kurum olarak atılması gereken adımlar, yapılacak çalışmalar ele alındı.

Katılımcılara kişisel verilerin korunması mevzuatı ve bunun getirdiği yükümlülüklerin aktarıldığı eğitim programı kapsamında KVKK’nın amaç ve kapsamı, kişisel verileri işlemenin temel ilkeleri ve şartları, kişisel verilere ilişkin kanun ve mevzuat, veri işleme envanteri vs. konularda sunumlar yapıldı.

“KVKK KONUSUNDA ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Eğitim öncesi bir konuşma yapan Emlak Yönetim AŞ Genel Müdürü Ayhan Karaca 2016 yılında çıkan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na da değinerek “Kurumlar sahip olduğu bilgiyi derler ve hizmet verebilmek için kullanır. Ancak kişilerin temel hak ve özgürlükleri kapsamında veri işleme süresince verinin korunması öncelikli olmalı” diye konuştu.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Emlak Yönetim çalışanlarına düşen görevler olduğunu belirten Karaca, “Hukukçu arkadaşlarımız tarafından gerekli eğitimler veriliyor, kanun hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Kanun çerçevesinde kurum olarak, site yönetimleri olarak üzerimize düşen mesuliyeti ve vazifeyi yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.

© 2020 EMLAK YÖNETİM A.Ş.
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TOPLU KONUT İDARESİ (TOKİ) İŞTİRAKİDİR.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?